Empires of the Undergrowth Forum

Empires of the Undergrowth Boards => Bugs / Troubleshooting => Topic started by: riptwisted on February 20, 2018, 02:56:32 AM

Title: Spiders disappeared when entering my nest
Post by: riptwisted on February 20, 2018, 02:56:32 AM
Last night during the second formicarium challenge the wolf spiders ran into my base and 4 or so of them never actually entered my nest. I didnt notice till everything was dead and there was a few red health bars left right under the holes to the nest on the surface map. I tried to swarm around then and nothing happend. I was actually able to fix it by entering arachnophobia mode. that seem to un-jar them. they died and the level ended.

hope this helps.
Title: Re: Spiders disappeared when entering my nest
Post by: Talon on May 23, 2018, 10:13:01 PM
The same happend yesterday to me. I needed 6 retrys to finish the challange.
Title: Re: Spiders disappeared when entering my nest
Post by: ALEMAN12 on June 15, 2018, 12:22:59 AM
Maybye you have been on the arachnophobe mode so that you get kicked your ass by invisible Spiders haha just kiding.
Title: Re: Spiders disappeared when entering my nest
Post by: Buffalo981 on June 15, 2018, 02:34:29 AM
Same thing happened to me once before, I restarted the mission  :'(

(Spiders actually did not disappear, they were just stuck in the hole leading to my nest. (On the minimap they were considered on the surface) I could see them by toggling health bars, but when I moved my ants close to the hole in both the surface and underground they couldn't attack.
Title: Re: Spiders disappeared when entering my nest
Post by: John on June 15, 2018, 02:05:43 PM
Thanks for this I will note it down.
Title: Re: Spiders disappeared when entering my nest
Post by: Vresse on June 15, 2018, 05:37:54 PM
Same to me, but spiders don't disappear, they stuck on the entrance of formicarium, and ants can't hit(or detect?) them; pressing ALT you can see their hp bar, sometimes stuck to the right hole and others to the left.