Empires of the Undergrowth Boards > Bugs / Troubleshooting

Crashing on start-up

(1/5) > >>

John:
We have received a few reports now of the game crashing on start up. We believe there may be a couple of causes for this however some people have had success fixing the issue for themselves and there are a couple of things you can try:

Remove the LevelSetup.sav file from the game saves folder
To find them go to your save game folder, on windows this is usually in:
C:\Users\[YOUR USER NAME]\AppData\Local\EotU\Saved\SaveGames
Note that AppData is usually hidden, you can either un-hide the folder in the files settings or just type it into the bar.

In there is a file called LevelSetup.sav, and this file is made every time you start a level. It is also used when the game starts up to determine if you have a save game to continue. We believe this may be the source of one of the crashes so simply delete this file and run the game.

Disable Steam Overlay and Game Theatre while in SteamVR
Someone reported disabling these worked for them. Simply right click Empires of the Undergrowth in Steam an go to properties. In the general tab are two tick boxes, untick both of the following:
“Enable the Steam Overlay while in-game”
“Use Desktop Game Theatre while SteamVR is active”
Then try running the game.

Disable MSI afterburner
We have heard disabling this can fix startup issues. If you are using it and experiencing a startup crash you may want to try disabling it.

Let us know if these worked for you as they may help us pin down the issue!

Bennos:
Hey, my game wont start. The demo worked fine but when i bought the game and wanted to play it always crashed. I tryed the things above but the first one wasn't there and the second one didn't help. Thanks.

John:
Hi Bennos,

We think we have a fix for this in the next patch

Bennos:
Hey, did the update, unfortunately it didn't help.

Bennos:
Oke, after the update, did the second thing with the boxes. They where unticked so enabled them both. Tried start same thing, unticked them and started.. game works.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version